Raport SPECIAL: 10 greseli care deterioreaza vederea

Abonează-te acum şi primeşti GRATUIT următoarele:

 • Raport Exclusiv: "Cele 10 greşeli periculoase care-ţi deteriorează vederea"

 • 2 exerciţii oculare pentru îmbunătăţirea vederii tale

 • Sfaturi prin email pentru a-ţi îmbunătăţi NATURALşi rapid vederea


Ce este miopia cu adevarat si ce e necesar sa stii despre miopie

Daca nu vezi bine la distanta, sunt o serie de informatii și curiozitati despre miopie ce te vor ajuta sa alegi cum actionezi pentru a trata miopia

despre miopie informatiiDe la un timp nu mai vezi clar la distanta si iti este imposibil sa distingi clar obiectele situate la departare, vederea ta permitand doar distingerea obiectelor situate la o distanţă apropiată.

Te duci la medicul oftalmolog si iti spune ca ai miopie.

Inca de cand ai pornit de acasa, te-ai gandit poate ca ai miopie si ai mers la doctor in speranta ca acesta iti va oferi sfaturi utile despre corectia acesteia.

Ai banuit ca este vorba de miopie fiindca:

 • nu mai puteai citi o carte tinuta la o departare mai mare de 25 cm de ochi
 • te apropii tot mai mult de ecranul televizorului
 • ai migrene si iti simti capul greu
 • incepi sa mijesti ochii in mod frecvent

Insa hai sa lamurim un aspect important: Ce este miopia?

“Miopia apare cand globul ocular are un diametru antero-posterior mai mare decat normal. Ca urmare a acestei alungiri a globului ocular, lumina care patrunde in ochi nu se focalizeaza pe retina, ci in fata acesteia.”
http://www.visionclinic.ro

Astfel, din aceste informatii cu privire la miopie aflam ca aceasta se datorează deformarii globilor oculari, care este mai alungit si determina ca imaginea obiectelor vizualzate sa se focalizeze inaintea retinei.

La vederea normala, ochiul este perfect sferic si imaginea se focalizează perfect pe retina.

Insa miopia este o problema de functionalitate cauzata doar de alungirea ochilor.

Cristalinul are un rol in apariția miopiei?

Cu toate ca este unanim acceptat ca la miopie globul ocular se alungește, unii susțin idea ca mușchii ciliari slăbesc si astfel cristalinul nu se mai poate adapta de aproape sau la departare.

Acest lucru este fals. Miopia este determinata de mușchilor oculari extrinseci, nu de mușchii ciliari și cristalin.

Deci, miopia NU este determinata de cristalin.

Miopia si cateva curiozitati

Exista tot felul de informatii si teorii privind miopia, insa majoritatea nu au suficiente detalii clare care sa le susitina.

Clare sunt doar efectele ei. Faptul ca persoanele cu miopie au tulburari ale vederii de departe, prezentand dificultate in vederea obiectelor situate in departare. Altii au afectata chiar vederea de aproape, aceeasta ne mai fiind clara atunci când vizualizează obiectele din imediata apropiere.

De exemplu, o persoana cu miopie nu este capabila sa vada clar un obiect decat la cativa metri distanta si chiar atunci, obiectul este vazut incetosat. Persoana are asadar o capacitate scazuta de a vedea clar.

Alte curiozitati privind miopia

 • Interesant este, in acest sens, un articol publicat pe internet, care ne spune in mod eronat despre miopie, ca aceasta nu se trateaza.Aceste informatii despre miopie sutin faptul ca nu exista medicamente care ar putea trata miopia: “Nu exista medicamente care sa repare miopia si nici vreun tratament care sa scada numarul de dioptrii cu minus.”

Dar miopia, este cauzata de alungirea ochilor, ceea ce inseamna ca daca acestia ar reveni la forma initiala, miopia se va vindeca. (LINK)

Insa nici un medicament nu este in masura sa readuca ochiul la forma lui normala, si de asta se considera ca nu este un asemenea mendicament – si pe buna dreptate asa este.

Din acest lucru nu reiese ca nu exista o alta modalitate – eventual naturala.

Ideea importanta este urmatoarea: miopia este o problema de functionalitate a globilor oculari. Totul se rezuma doar la aducerea ochilor la forma sferica initiala.

 • Opticienii si oftalmologii sustin despre miopie ca reprezinta o problema de vedere care afecteaza aproximativ o treime din populatia Romaniei si face parte din viciile de refractie, alaturi de hipermetropie si astigmatism.
 • Miopia poate aparea la prescolari, scolari si varstnici. Deci aparitia miopiei nu tine de varsta… alte sunt cauze ce se manifesta indiferent de varsta.Dintre curiozitati referitor la miopie, putem adauga faptul ca varsta nu predispune la miopie.
  http://www.farmaciata.ro

Care este cauza aparitiei miopiei?

Miopia este cum am scris si mai sus, o problema de funcționalitate a ochilor si nu o boala.

Toate cazurile de miopie sunt produse de o modificare a formei globilor oculari. La persoanele cu vedere buna si sănătoasa ochii au forma sferica.

Ochiul cu miopie este asemănător formei de ou.

“Din aceasta cauza, ochiul cu miopie fiind alungit, lumina in loc sa se focalizeze pe retina, se focalizeaza in fata ei.” zice pe site-ul http://www.i-medic.ro

Asa si este pentru ca odata ce imaginea se focalizeaza inaintea retinei, imaginea vizualizata este incetosata si de asta cei cu miopie vad la distanta in ceata.

In multe cazuri, miopia apare la copii, inca din primii ani de scoala. Acest lucru se justifica prin faptul ca acestia, o data cu inceperea activitatilor scolare ei se forteaza sa depuna mai mult efort de concentrare si de folosire a vederii.

Acest lucru se intampla pentru ca li se preda informatii plitisitoare si pentru a le invata, copii fac un efort peste normal. Astfel apare miopia.

ATENTIE: Miopia este produsa in funcție de modul cum este folosita vederea indiferent de activitati si indiferent daca acele activitati implica sau nu folosirea pentru un timp îndelungat a vederii de aproape, cum ar fi cititul sau lucrul la calculator.

La scoala, miopia se detecteaza chiar de catre profesorii ce sesizeaza ca elevul aproprie manualul de ochi si in momentul cand privesc la tabla, obisnuind sa mijeasca ochii.

Informatii necesare despre ochelari si miopie

Aici avem de clarificat 2 detalii importante referitor la ochelari si la influenta lor asupra miopiei.

1- Ochelarii pentru miopie sunt notati cu – (minus). Cifra prezenta la acesti ochelari indica cat trebuie sa corecteze din viciul de refractie aparut in urma alungirii oculare.

Ei faciliteaza doar ca razele de lumina sa se focalizeze pe retina.

2- Miopia este o problema de functionalitate, ochiul alungit determina un viciu de refractie, iar ochelari nu coreteaza deloc aceasta alungire a oculara. Ci doar un efect.

Aceste detalii nu reprezinta totul, ochelari de miopie corectand doar un efect si cauza nefiind tratata va facilitata deteriorarea vederii.

Totusi, ce determina alungirea globului ocular?

Aceasta a fost una din zecile de curiozitati pe care le-am avut la inceput despre miopie.
Care este acel factor ce determina alungirea globului ocular la miopie?

Tensiunea din muschii oculari face ca acestia sa fie contractati in mod nefiresc si atfel ochii se alungesc. Cand tensiunea este eliberata, totul revine la normal – ochii sunt sanatosi si vederea clara.

Cand aceste detalii mi-au fost clarificate am putut sa vindec si miopia.

Tu ai alte curiozitati prinvind miopia si tratarea ei?
Vrei sa stii ce posibilitati ajuta cu adevarat sa eliberezi tensiunea din muschii oculari si sa tratezi miopia?

Citeste mai multe informatii utile despre miopie, cum se poate vindeca miopia si alte aspecte privind imbunatatirea naturala a vederii accesand pagina:
http://www.RenuntaLaOchelari.com

Raport SPECIAL: 10 greseli care deterioreaza vederea

Abonează-te acum şi primeşti GRATUIT următoarele:

 • Raport Exclusiv: "Cele 10 greşeli periculoase care-ţi deteriorează vederea"

 • 2 exerciţii oculare pentru îmbunătăţirea vederii tale

 • Sfaturi prin email pentru a-ţi îmbunătăţi NATURALşi rapid vederea


Flavius
 

Cu ceva timp in urma am observat ca intoarcerea la NATURA, la NATURALUL si FIRESCUL lucrurilor, este singura solutie pentru a ne restaura si mentine sanatatea corpului. Articolele pe care le postez sunt pentru a te ajuta sa constientizezi si tu acest lucru si sa iti imbunatatesti vederea.