De ce imbunatatirea vederii are loc doar fara ochelari

imbunatatirea-veder-fara-ochelariImbunatatirea vederii tale este posibila doar fara ochelari.

Iti prezint 2 motive pentru care trebuie sa-i porti cat mai rar spre deloc, daca vrei ca imbunatatirea vederii tale sa aiba loc cu adevarat. Acelasi lucru este valabil si pentru lentilele de contact.

Este important sa porti ochelarii cat mai rar, pentru ca o data ce incepi sa ii porti imbunatatirea vederii va fi blocata.

Hai sa iti prezint aceste 2 motive:

Motivul 1: Ochelarii nu elibereaza tensiunea oculara

Imbunatatirea vederii tale are la baza eliberarea tensiunii din muschii oculari in urma careia globul ocular revine la forma naturala sferica.

In acel moment imaginea se va folcaliza pe retina si vederea ta va fi iarasi clara – in asta consta imbunatatirea si vindecarea vederii.

Dar purtand ochelari tensiunea nu este eliberata, acestia nici nu au cum sa ajute atat timp cat stau pe nas, iar tensiunea este in muschii oculari.

Deci, purtand ochelari zi de zi, acestia faciliteaza mentinerea tensiunii in muschii tai oculari, si asta nu este tot.

In timp, folosirea ochelarilor faciliteaza aparitia stresului muscular suplimentar.

Cum are loc acest lucru?

Pentru ca imaginea este (mai) clara, cu ochelari, purtatorul nu mai este “motivat” sa isi miste ochii pentru a vedea in jur – ochelarii “rezolva”  acest aspect.

Astfel, muschii devin rigizi, imobili si astfel se genereaza si stocheaza mai multa tensiune oculara.

Daca nu ar fi asa, ochelarii de aproape ar putea fi folositi si la distanta fara a crea tensiune oculara si craniana.

Acelasi lucru ar fi valabil si pentru ochelarii de distanta – daca ar fi asa de benefici pentru vedere, cand s-ar folosi pentru distante scurte nu ar cauza instant dureri si tensiuni de cap.

Daca spui ca nu toata lumea are aceste dureri cand poarta ochelarii de distanta pe distante scurte, acest lucru are loc pentru ca purtatorul “s-a obisnuit”  cu acele dureri/tensiuni prezente.
Este posibil sa nu mai genereze alta tensiune in sistemul vizual, insa sigur nu o va elibera.

Aproximativ acelasi lucru este scris si in articolul “Ochelarii, dusmanul nostru”:

“Ce daune aduc ochelarii? Ei impiedica ca muschii sa mai revina vreodata la starea lor initiala, pentru ca daca le-ar permite, nu ar mai vedea bine prin ochelari.

Mai mult decat atat, din cauza unor presiuni, stres, incordari indelungate, acesti muschi se vor incorda si mai tare, si se va incepe deacum pierderea mai mare a vederii.

Poate ati auzit ca unii, cu timpul, isi schimba ochelarii cu altii din ce in ce mai puternici. La fel, purtand ochelari, ochii vor deveni nemiscatori practic, vor fi orientati mereu spre centrul lentilelor, omul o sa inceapa deacum nu sa intoarca ochii, ci gatul. Dar daca ochii nu se misca, atunci nici muschii lui nu lucreaza, si daca ei nu lucreaza – cu timpul se degradeaza, slabesc.”

Asadar in timp, purtand ochelari si acumulandu-se mai multa tensiune oculara, vederea se va deteriora si mai mult in loc sa se imbunatateasca.

Motivul 2: Ochelarii nu redau imaginea mai clar

Acest al 2-lea motiv este in stransa legatura cu primul motiv. Mai exact,  “ajuta”  la aparitia stresului muscular suplimentar.

La miopie, lentilele de la ochelari sunt lentile divergente. Aceste lentile focalizeaza razele de lumina mai aproape de retina, sau chiar pe retina, insa efectele trecerii razelor
de lumina prin aceste lentile constau in micsorarea imaginii pe care o observi.

“Lentilele divergente (concave) au proprietatea de a răspândi razele de lumină care cad pe suprafaţa lor. La centru sunt mai subţiri decât la margini, iar obiectele privite prin aceste lentile se mişcă în acelasi sens cu lentila, imaginea obţinută fiind micşorată.” Ceea ce scrie in orice manual de optica, dar si pe pagina: http://opticaghid.blogspot.ro/2010/12/lentile-pentru-ochelarii-de-corectie.html

In schimb, lentilele convergente, folosite la hipermetropie, maresc imaginea obiectului/formei vizualizate.

Asadar, atat timp cat ochelarii sunt folositi, cu oricare din aceste 2 lentile, imaginea rezultata va fi diferita de cea care este in realitate.

Astfel ochelarii nu ajuta la imbunatatirea vederii, ci modifica si ceea ce vezi – aparent vezi mai clar… e drept mai clar decat atunci cand vederea e incetosata, dar nu mai clar decat atunci cand vederea este sanatoasa si fara tensiune.

Am scris mai sus de faptul ca ochelarii “ajuta” la aparitia stresului in muschii oculari – iata cum:

Corpul tau are un sistem de biofeedback bine pus la punct, in momentul cand faci ceva ce nu e sanatos pentru el, te va anunta.

Acelasi lucru se intampla si cu vederea ta, mai ales atunci cand porti ochelari.

Sistemul de control al vederii tale stie ca o vedere clara este o vedere fara tensiune in muschii oculari. Insa, cand porti ochelari, desi vederea ta este clara, este foarte tensionata.

Acest lucru este un HAZARD pentru ochii tai si ca feedback iti va genera o noua tensiune si vor aparea dureri de cap si de ochi, iar mai tarziu vederea ta va fi si mai incetosata.
Toate aceste mesaje sunt semne ca ceea ce faci pentru/si cu vederea ta nu este deloc sanatos.

Acestea fiind spuse, imbunatatirea vederii are loc doar FARA OCHELARI si atat timp cat tensiunea din muschii oculari este eliberata vederea ta se va imbunatati!

Iti recomand sa citesti referitor la imbunatatirea naturala a vederii articolele de mai jos:

Raport SPECIAL: 10 greseli care deterioreaza vederea

Abonează-te acum şi primeşti GRATUIT următoarele:

  • Raport Exclusiv: "Cele 10 greşeli periculoase care-ţi deteriorează vederea"

  • 2 exerciţii oculare pentru îmbunătăţirea vederii tale

  • Sfaturi prin email pentru a-ţi îmbunătăţi NATURALşi rapid vederea


Flavius
 

Cu ceva timp in urma am observat ca intoarcerea la NATURA, la NATURALUL si FIRESCUL lucrurilor, este singura solutie pentru a ne restaura si mentine sanatatea corpului. Articolele pe care le postez sunt pentru a te ajuta sa constientizezi si tu acest lucru si sa iti imbunatatesti vederea.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments