Raport SPECIAL: 10 greseli care deterioreaza vederea

Abonează-te acum şi primeşti GRATUIT următoarele:

  • Raport Exclusiv: "Cele 10 greşeli periculoase care-ţi deteriorează vederea"

  • 2 exerciţii oculare pentru îmbunătăţirea vederii tale

  • Sfaturi prin email pentru a-ţi îmbunătăţi NATURALşi rapid vederea


Sunt modalitati prin care miopia se corecteaza natural?

Vezi care sunt avantajele și dezavantajele tuturor modalităților prin care se spune ca miopia se poate corecta

tratamente miopieIn primul rând, hai sa vorbim despre ce este miopia.

Miopia este prezenta atunci când o persoana vede încețoșat la distanta deoarece globul ocular este alungit.

Acest lucru este acceptat fără nici o reținere de toată lumea.

Insa, la fiecare metoda promovata, se vine cu alta explicație asupra modului in care se corecteaza miopia. Adică corecția este prezentata ca fiind posibila printr-o diversitate de cauze.

O sa luam pe rand cele 4 modalități ce promit corectarea miopiei, si o sa iti prezint avantajele si dezavanatajele fiecarei metode.

Inainte insa, hai sa lamurim ce inseamna a corecta conform DEX:
” Acțiunea de a (secorecta și rezultatul ei; îndreptare, corijare”.

A corecta mai înseamnă: “îmbunătățire, îndreptare, rectificare, remediere, retuș, retușare, (fig.) reparare.” și “îndrepta greșelile, defectele etc; a (se) corija.”

Așadar, “a corecta”, in cazul nostru de fata a corecta miopia, inseamna conform dictionarului explicativ al limbii romane a imbunatati, a remedia si a indrepta starea unei vederi de la o stare nenaturala la starea naturala.

Acestea fiind zise, hai sa-ti prezint plusurile si minusurile la toate modurile ce spun ca se poate corecta miopia …

Modalitatea 1: Ochelarii de vedere

Când vine vorba de aceștia, majoritatea persoanelor ii considera ca fiind poate singura soluție mai la îndemâna ce poate corecta miopia.

Acest lucru este scris chiar si pe Wikipedia: “Globul ocular al persoanelor mioape este mai alungit, fiind nevoie de lentile divergente pentru a corecta vederea, deplasând focarul pe retină. În jur de 26% din populația lumii are miopie.”
http://ro.wikipedia.org/wiki/Miopie

Dacă globul ocular este alungit înseamnă ca este necesara corectarea acestei cauze.

Cu ajutorul lentilelor divergente se corecteaza un efect al faptului ca ochiul este alungit, “deplasând focarul pe retina”.

Asadar, aceștia ajuta sa vezi bine doar cand ii porti, pentru ca ei corecteaza doar viciului de refractie. Cauza nu se corecteaza deloc! De fapt, in acel mod nu se poate corecta chiar deloc!

Tot pe wikipedia scrie ca: “Miopia se măsoară în dioptrii, care sunt negative. O miopie de +2 dioptrii are nevoie de ochelari de -2 dioptrii.”

Dar in timp, deoarece nu se corecteaza adevarata cauza la miopie, ci doar un efect al cauzei (se focalizeaza imaginea inaintea retinei) aceste dioptrii vor creste… de la -2 la -3 sau la mai multe dioptrii.

Legat de ochelarii de vedere pe forumul softpedia un utilizator spune ca: “Ceea ce ma nelinisteste foarte tare este faptul ca nimeni nu m-a lamurit clar daca ochelarii trebuie purtati cand citesc sau cand stau in fata calculatorului (pe mine ma deranjeaza foarte tare cand ii port pt apropiere). La distanta mare toate bune si frumoase.”

http://forum.softpedia.com/topic/187616-miopia-variante-de-remediere/

Ca sa poti sa fii sănătos trebuie sa ai tu grija de tine, si asta înseamnă sa fii responsabil de ceea ce știi si ceea ce faci cu corpul tău. Daca o pereche e pantofi te strang, ce faci? ii porti in continuare sau ii dai jos?

Acelasi lucru se petrece si procesul de corectare a miopiei… daca ceea ce faci te deranjeaza foarte tare, inseamna ca este nociv vederii tale.

Asadar, utilizatorul din forum subliniaza clar ca folosind ochelarii care ii poarta il deranjeaza foarte mult folosirea lor de aproape, insa nu si la distanta.

De ce? Intrucat folosirea ochelarilor ce destinati la distanta creeaza un stres muscular cand ii folosesti de aproape si astfel vederea se deterioreaza. Daca chiar ai nevoie de ei, foloseste-i strict doar atunci cand ai nevoie de ei…

Anvantaje: O data ce i-ai pus pe nas, vezi mai bine. Atat.

Dezavantaje: Miopia si cauza ei nu se corecteaza, ci doar un efect, in timp acestia stimuleaza deteriorarea vederii

Deci miopia se poate corecta cu ochelari?
NU. Clar ca nu, acestia reprezinta un adjuvant ce ajuta temporar sa vezi bine… insa efectele negative pe termen lung apar iar dioptriile cresc.

Modalitatea 2: Lentilele de contact

O alta modalitate prin care se spune ca poti sa vezi bine daca ai miopie este sa iti pui lentile de contact.

Cu siguranta, in comparatie cu ochelarii, lentilele au poate unele avantaje: campul vizual este mult mai mare fata de ochelari, nu se aburesc, pot fi folositi in timpul activitatilor sportive.

Insa, dezavantajele sunt de zece ori mai multe.

Lentilele de contact sunt o solutie destul de costisitoare si inconfortabila: “in afara de faptul ca ele trebuie schimbate periodic, pot sa cauzeze probleme mai grave ochiului daca le porti ne-corespunzator: Igiena reprezinta o problema capitala pentru mentinerea si prelungirea folosirii lentilelor de contact.”
http://www.westeyehospital.ro

De altfel,  “lentilele de contact nu pot inlocui ochelarii. Sunt de mare ajutor in unele cazuri dar acest lucru nu inseamna ca inlocuiesc o corectie cu ochelari. In ziua de astazi lentilele de contact au ajuns la un nivel de calitate inalt si au proprietati foarte avansate dar totusi raman un corp strain pentru ochi”
De asemenea,  “utilizarea permanenta sau extinsa poate creste riscul aparitiei unor afectiuni greu de tratat.”
http://www.business24.ro

Ca orice dispozitiv de corectie, daca porti lentile de contact in mod continuu, ochii incep sa te usture si incepi sa te simiti mai obosit. Acesta este un indiciu pe care îl transmit ochii prin care te anunta ca nu este sănătos pentru ei să îi porţi.

Rolul lentilelor, la fel ca si in cazul ochelarilor este acelasi, corecteaza viciul de refracţie de la miopie. Asadar, acest dispozitiv nu corecteaza vederea. Rolul acestor dispozitive de corectie este de a-ti imbunatati calitatea vederii insa nu te va vindeca de miopie.

Modalitatea 3: Operatia la ochi

“Cu ajutorul chirurgiei refractive este eliminata dependenta pacientului (care sufera de miopie, hipermetropie sau astigmatism) de ochelari sau lentile de contact. Deficientele de vedere pot fi corectate fie prin remodelarea corneei, fie prin inlocuirea cristalinului natural cu un cristalin artificial.

Remodelarea corneei se face cu ajutorul unui aparat numit “laser excimer”. Cu ajutorul acestui aparat este modificata curvatura corneei.”
Descrierea operatiei asa cum este pe: http://www.visionclinic.ro/operatie_de_miopie

Hai sa ne mai uitam o data peste acest articol ca sa vedem un aspect interesant privind corectarea problemei de miopie cu operația, atentie…

… “Cu ajutorul chirurgiei refractive este eliminata dependenta pacientului de ochelari sau lentile de contact.”

Cum? Operația de corectare pentru miopie elimina dependenta de ochelari ???
Asta este rolul operației? Sa elimine dependenta de niste dispozitive, nu sa corecteze miopia?

Foarte interesant….

Ce mai zice articolul despre corectarea miopiei?

Cica “Deficientele de vedere pot fi corectate fie prin remodelarea corneei, fie prin înlocuirea cristalinului natural cu un cristalin artificial.”

Stai asa, conform dexului a corecta înseamnă a îndrepta, a repera cauzele, iar în cazul miopiei corectarea inseamna revenirea globului ocular la forma normala, sferica.

Atat timp cat se face remodelarea corneei, cum se poate corecta cu adevarat miopia?
Clar ca nu o corectezi, doar tai o bucata din ochi… si denumim acest lucru corectare?

AVANTAJE: Revezi clar, in maxim 15 minute dupa interventia chirurgicala.

DEZAVANTAJE: Nefiind tratata cauza adevărata, globul ocular rămâne alungit iar ochiul rămâne din punct de vedere fiziologic tot cu miopie. Deci cum se poate corecta si îndrepta astfel cauza miopiei?

Mai mult, in timp cauza nefiind tratata miopia se va mari si deteriora mai mult, si dioptriile vor creste.

Despre multe alte dezavantaje a corecției miopiei cu operația laser, voi reveni intr-un articol ulterior.

Modalitatea 4: Tratamentul natural si miopia

ce-este-miopia-se-corecteazaCand vorbim de tratamentul natural, automat nu mai vorbim de metodele artificiale enumerate mai sus.

Tratamentul natural are in vedere corectarea cauzei ce a determinat alungirea oculara.

Odata ce se corecteaza forma alungita a ochilor si se aduc la forma sferica, corectarea miopiei este efectuata.

Insa pentru a corecta forma globului ocular, trebuie eliberata tensiunea din mușchii oculari; astfel miopia este cu adevarat corectata.

Dupa cum vezi tratamentul natural corecteaza cauza initiala, eliminand tensiunea din muchii oculari extrinseci.

Care sunt tipurile de corectare naturala a miopei?

Cea mai cunoscuta modalitate ce ajuta la corectarea miopiei o reprezinta exercitiile oculare ce elibereaza tensiunea din muschii oculari.  Acestea ajuta atunci cand sunt folosite ca muschii oculari sa isi recapete tonusul initial de contractare si relaxare.

Insa obiceiurile zilnice sanatoase reprezinta diferanta intre o persoana cu vederea clara si alta persoana cu vederea incetosata. Avantajul acestor obiceiuri fata de exercitiile oculare, este ca ele elimina in mod dinamic tensiunea din muschii oculari.

Dezavantajele: Folosirea modalitatilor ce corecteaza natural vederea, au un principal dezavantaj –  rezultatele dorite apar in timp. Rabdarea si perseverenta sunt elemente importante pentru a obtine vederea dorita.

Avantaje: Elibereaza zi de zi tensiunea din muschii oculari. De efecte secundare nu poate fi vorba, intrucat corecteaza doar cauza – eliberand muschii oculari de tensiune ce ii tine captivi.

Dupa cum vezi, tratamentul natural este singurul care corecteaza cauza problemei tale de vedere. In acest fel poti reveni la vederea ta clara si sanatoasa.

Mai multe informatii despre modalitatile de tratare naturala a miopiei te invit sa citesti paginile recomandate mai jos:

Raport SPECIAL: 10 greseli care deterioreaza vederea

Abonează-te acum şi primeşti GRATUIT următoarele:

  • Raport Exclusiv: "Cele 10 greşeli periculoase care-ţi deteriorează vederea"

  • 2 exerciţii oculare pentru îmbunătăţirea vederii tale

  • Sfaturi prin email pentru a-ţi îmbunătăţi NATURALşi rapid vederea


Flavius
 

Cu ceva timp in urma am observat ca intoarcerea la NATURA, la NATURALUL si FIRESCUL lucrurilor, este singura solutie pentru a ne restaura si mentine sanatatea corpului. Articolele pe care le postez sunt pentru a te ajuta sa constientizezi si tu acest lucru si sa iti imbunatatesti vederea.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments